MØD. NYD. MÆRK KULTUREN

OPLEV KULTUREN er en evigt turnerende kulturfestival, der drager land og rige rundt, med skiftende medvirkende på skiftende scener – og uden slutdato.

PÅ VEJ I 2025:

EN AFTEN MED FIRE AF LANDETS STØRSTE GUITARISTER: TIM CHRISTENSEN, BILLY CROSS, MIKA VANDBORG OG EMIL FALK, SØNDAG 19. JANUAR 2025 PÅ BREMENAFHOLDT I 2024: PREMIERE I AARHUS SØNDAG 4. FEBRUAR 2024


Det er et helt enestående hold af gæster, der går på scenen, når “Oplev kulturen” har premiere søndag 4. februar 2024: Steffen Brandt, Ghita Nørby, Josefine Klougart, Helle Helle, Poul Nyrup Rasmussen og (som dagens vært) Clement Behrendt Kjersgaard.

Og det er da også et helt nyt, tilbagevendende arrangement som indtager Musikhuset fra 10.00-15.00 – kort og godt: En kulturfestival samlet på én enkelt dag. “Hvert år vil vi samle en række gæster i dét, man kunne kalde ildsjælenes superliga – på tværs af genrer og generationer,” fortæller Clement Kjersgaard, der er manden bag konceptet. “Det handler om den historie – og de historier – vi har tilfælles. Om hvordan nutiden blev, som den er – og om fortiden, der faktisk også kan forandre sig”.

På scenen til premieren:

Steffen Brandt, hvis band tv-2 siden starten af 80erne album for album har bygget deres egen Danmarkskrønike og i 2023 drog på landsdækkende turné med Danmarks Underholdningsorkester.

Ghita Nørby, der stadig er aktuel både på film, tv og landets teaterscener, og dermed føjer stadig flere sider til et unikt livsværk, der spænder over otte årtier i dansk kulturhistorie.

Fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der i starten af året fortalte historien om hvordan hans far som ung blev sendt til anstalten på Livø. Fortællingen har vakt enorm interesse landet over og vist, hvordan et gemt og glemt kapitel i Danmarkshistorien kan skrives på rekordtid (se mere om tv-serien “Søn af en udstødt” og bogen “Afvigernes Ø“).

Helle Helle, aktuel med “Hafni fortæller”, hvis forfatterskab fastholder læserne fra side til side og fra bog til bog. Hun har modtaget en perlerække af udmærkelser og hædersbevisninger, herunder boghandlernes “De gyldne laurbær” (2012) for “Dette burde skrives i nutid” og Det Danske Akademis Store Pris (2016). “Bob” (2021) belønnede Berlingske med seks stjerner og skudsmålet: “Med enkle greb viser Helle os forskellen på at ønske sig fri og at være fri”.

Josefine Klougart, der siden sin debut med “Stigninger og fald” (2010) har markeret sig som en af sin generations mest markante forfattere. Modtager af Jyllands-Postens Litteraturpris (2022) for “Alt dette kunne du få” – en slægtsroman fra Mols, hvor hun selv voksede op. Information skrev: “så stilsikkert udført, at den ikke behøver mærkater” og konstaterede: “Josefine Klougart konsoliderer sin litterære magt”.

Vært: Clement Behrendt Kjersgaard, udgiver, redaktør, tv- og radiovært m.m., modtager af bl.a. Publicistprisen, Hal Koch-prisen og Den Berlingske Journalistpris.

Pris: 350 kr. + gebyr 40 kr. Bestil din plads/pladser via Musikhuset her
Tid og sted: Søndag 4. februar 10.00-15.00 i Musikhuset, med frokostpause 12.00-13.00.
Bemærk: Sæt god tid af i kalenderen til ekstra oplevelser i foyeren også før og efter (09.30-10.00 og 15.00-16.00)

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.


Oplev Kulturen er et nyt projekt: Det omfatter ikke alene dette årligt tilbagevendende arrangement men kommer til at rumme en række andre aktiviteter – herunder mindre events, bogudgivelser mm. Ved at købe billet til ét arrangement får du adgang til en række tilbud og fordele fra os.

Tilmeld dig herunder for at modtage vores gratis nyhedsbrev, som udsendes 1 gang om måneden:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.


Spørgsmål? Kontakt os på ordre@raeson.dk